Pad thai z kurczakiem podany na makaronie ryżowym
Składniki: makaron ryżowy 38% (mąka ryżowa, woda, sól), warzywa do pad thai 18,9% (papryka kolorowa trio, marchew, cebula czerwona, czosnek, olej rzepakowy, puree z imbiru [imbir, woda, sól, olej słonecznikowy, kwas cytrynowy, stabilizatory: guma guar, guma ksantanowa, substancja konserwująca: sorbinian potasu], pieprz czarny, sól), kurczak sweet chilli 11,4% (filet z piersi kurczaka, pomidory, sos chili słodki [cukier, woda, chili, czosnek, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości: kwas octowy], sos słodko-kwaśny [woda, cukier, ananas, pasta pomidorowa, ocet ryżowy, skrobia, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól, woda), cebula, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, papryka czerwona mielona], olej rzepakowy, czosnek, kolendra, papryka słodka, pieprz czarny, sól), warzywa sweet chilli 10,4% (pomidory, ananas, marchew, cebula, woda, sos chili słodki [cukier, woda, chili, czosnek, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, regulator kwasowości: kwas octowy], sos słodko-kwaśny [woda, cukier, ananas, pasta pomidorowa, ocet ryżowy, skrobia, sos SOJOWY (SOJA, PSZENICA, sól, woda), cebula, sól, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, papryka czerwona mielona]).
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone WIELKIMI literami.
Opis